PCT Dag 81 – Truckee

Tent site mile 1146.6 – Hwy40 & Donner Pass/Truckee mile 1153.4 – Vandrat 6.8 miles

Vaknade till vid 3-tiden av att det blåste mycket. Hörde även ett ljud som lät som ett djur som försökte komma åt något i mitt tält. Somnade om. Vaknade efter 5 igen när solen gick upp. Packade ihop och när jag rev tältet så såg jag att det var ett hål i myggnätet, en ekorre eller rådis hade försökt att komma in i mitt tält under natten.

Fin vandring på bergskammen. Passerade Anderson peak och Benson hut. Sedan ner till Donner pass. Liftade vid Hwy 40 i ca 20 min innan jag fick lift av ett äldre par med stuga utanför Truckee. Dom hade redan plockat upp Shadow vid Donner Ski Ranch.

Shadow blev avsläppt vid supermarket/Donken. Jag åkte vidare ned till det gamla historiska downtown av Truckee och blev avsläppt vid tågstation. Därinne finns turistinformation, men man kan inte köpa tågbiljett. Det går två tåg om dagen ett öster ut till Chicago och ett väster ut till nära SF.

Jag gick till ett Café och åt sedan frukost. Därefter tog jag en promenad efter den gamla huvudgatan. Jag köpte även tågbiljett till Elko via Amtrack appen.

Vid 2-tiden gick jag till tågstationen. Jag satt och pratade med en kille från Thailand som jobbar i Lake Tahoe.

Tåget kom och jag tog plast i coachvagnen. 7 timmars tågresa till Elko.

Bill och Carol mötte mig på station. Vi åkte ca 1 timme till deras hus i Ruby Valley. På vägen kolliderade vi med ett rådjur.

Framme så satt vi och pratade till efter midnatt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s