PCT – The Pacific Crest Trail

Pacific Crest Trail eller PCT, som dom som vet säger, är en sammanhängande vandringsled ifrån Campo i Kalifornien, som ligger vid Mexikanska gränsen till Kanadensiska gränsen i Washington state. Närmast är Manning Park som ligger i Kanada

Sträckan är 2,659 miles (4,279 km) och tar 5-6 månader att vandra beroende på tempo mm. Gör man hela sträckan i ett svep så kallas man för through hiker och man kan gå från söder till norr (NOBO) vilket är populärast eller norr till söder (SOBO)

För att klara vandringen så måste man komma iväg vid ett datum som passar ens tänkta tempo. Det går inte att starta för tidigt eller att komma försent. Detta på grund av snötäcke och väderförhållanden i Sierra Nevada bergen och Cascades i Washington.

Vandringsleden har senaste åren blivit otroligt populär och jag tror att det är några tusen som genomför en through hike varje år (Måste kolla siffran)

För att gå leden behövs ett permit för ett exakt startdatum och det är endast max 50 vandrare som släpps iväg varje dag.

Jag ägnar nu tid på att ta in info om PCT. Det finns mycket på nätet då det är många som gått. Det är bara att googla så hittar man bloggar, facebook-grupper och youtube videos om allt man behöver veta

Läs mer om PCT på ex Wikipedia

eller på Pacific Crest Trail Association 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s