Inspiration från Jonas – PCT thruhiker 2018 – Ta steget!

När jag var funktionär på tävlingen Ö till Ö, så lärde känna Jonas som också var där för att arbeta som funktionär. Det kanske var 4-5 år sedan. Jag har haft honom i mitt instagramflöde och kan se att han gillar friluftsliv, vandringar etc.

I våras så såg jag att han skulle bege sig ut och göra en PCT through hike. Dvs att gå från Mexiko till Kanada genom Kalifornien, Oregon och Washington. En vandring som tar ca 5-6 månader och tar en bla genom ”High Sierras”.

PCT through hike var inget som fanns i mitt sinne. Men nu har det bitit sig fast och jag kan inte släppa tanken på att kanske göra det själv. Detta tilltalar mig säkert extra då jag bott i Kalifornien i 2 år samt spenderat mycket tid i Sierra Nevada bergen. Jag älskar Kalifornien och människorna där – Feels like home! Det är även 40 års jubileum sedan jag bodde där 1978-79..

Jag började följa Jonas vandring från Mexikanska gränsen i april 2018 och han har nu nått målet vid den Kanadensiska gränsen i början/mitten på september 2018. Grymt inspirerande att följa. Jag fick omedelbart en lockelse – Att det här kan jag också göra och varför inte redan så snart som möjligt.

Jag har nu börjat ”chatta” med Jonas och det känns väldigt inspirerande att få tips direkt ifrån någon som gjort denna vandring

Jag hade innan detta aldrig hört talas om PCT….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s