PCT Dag 6

Scissors Crossing (Julian) mile 77.3 – Tent site mile 94.4 – Vandrat 17.1 miles/27.6 km

Vaknade på mitt sköna hotellrum Duschade och kollade igenom mat. Jag har fortfarande för mycket mat med mig, så jag behöver inte köpa nått här i Julian mer än lite godis och cheetos. Packade ihop och gick och åt frukost vid kl 7:30.

Frukosten var otroligt fin med mycket gott att välja på. Färsk frukt, bagels, kaffe, yoghurt mm. Gott!

Gick till rummet och packade ihop det sista. Kanske checkade ut strax innan 9.

Träffade på tramilyn (Trail family) med ungdomar och vi gick tillsammans iväg för att lifta.

Liftar från Julian
Liftar från Julian

Det tog ett bra tag, ca 2 timmar innan vi fick lift. Det var den legendariska Trail angeln Ghost som kom och plockade halva gänget först i sin van och sedan återvände och tog med mig och resten av gänget.

Ghost kör oss till Scissors crossing

Vi kom ned till Scissors Crossing igen och började vandra. Mayor och Beerback (Zack) drog upp tempo och passerade mig och Fredrik (en ung kille från Värmland).

Jag kände mig otroligt pigg, stark och full av energi och höll ett bra tempo uppför med Fredrik strax efter mig hack i häl. Det måste vara all laddning med bra mat i Julian som ger mig energin. Då kanske särskilt pastan på Romanos och den goda frukosten.

Stigning uppåt

Dagen bestod bara av uppför med oändliga switchbacks på bergssidan. Jag höll ett bra tempo och passerade alla ungdomar i tramilyn som jag liftat med. Jag var först till Water cachen vid mile 91.1. Nja, Fredrik var väl strax före mig, men han la sig å vila vid cachen medans jag vände och fortsatte. Vi hade tidigare på morgonen pratat om att vandra till tältplats vid mile 94.4.

Water cache

Återvände från water cachen till leden. Där mötte jag ungdomarna i tramilyn dom såg slut ut och hade ont i fötterna, så dom skulle stanna och campa vid water cachen. Jag blir tydligen den ende som håller mig till planen att fortsätta till mile 94.4.

Leden fortsatte uppåt och vinden ökade i styrka ju högre jag kom. Det kanske inte var en så bra idé av mig att fortsätta uppåt?

Efter att vandrat i över 1 timme tog jag upp Guthooks för att kolla var jag är, känner att jag borde vara framme. Det visar sig att jag precis passerat tältplatsen utan att notera den. Jag går tillbaka 0.1 mile. Hittar en bra plats och slår upp tältet i blåsten. Wow vilken utsikt!

Läger högt upp bland molnen

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s