PCT Dag 5 – Nero in Julian

Tent site mile 63.7 – Scissors Crossing mile 77.3. Hitch 12 mile till Julian. Vandrat 13.6 miles/22 km

Vaknade tidigt och gav mig i väg från camp kl 6. Jag var först att lämna. Ingen annan verkade ha vaknat.

Blåsigt och kallt men inte lika molnigt som igår. Vandrade idag mest utför med fantastisk utsikt över ökenbergen, ser nästan ut som att man är på månen och går.

Eftersom det snöat och regnat mycket under vintern så är det fortfarande otroligt grönt och mycket blommor. Kaktusarna blommar nu. Folk säger att normalt denna tid på året så är allt brunbränt.

Tillslut kom jag ner från bergen till öken platån och sedan fram till Scissors Crossing. Där man kan vila i skuggan under vägbron samt dricka/fylla på vatten från vattencachen. Det är här man även liftar till staden Julian.

Zack, 29 från Portland, Oregon, var den ende från nattens camp som hann ikapp och förbi mig på vandringen. Han startade kl 7:30!

Jag frågade de andra vandrarna som var under bron om någon skulle in till Julian, men alla svarade att dom skulle vandra vidare på leden. Zack sa att han oxå skulle vandra vidare, men nu väntade på Roman och Matteo. Jag ringde Julian Lodge och reserverade ett rum där

Jag kände att jag om möjligt inte ville lifta ensam. Zack ändrade sig efter en stund och vi gick upp på vägen för att lifta till Julian. Vi stod där 30 minuter utan att det stannade någon. Tillslut kom resten av gruppen från nattens camp. Mayor, Yardsale, Silver och Buddy. Jag och Zack hade stått på fel ställe också. Så vi gick bort en bit mot Julian till en vägkorsning som ökade oddsen på fler bilar.

Det passerade några bilar utan att stanna. Jag hade plockat upp Uber-appen och tryckte på beställ. Precis då stannande en stor van som hade plats för oss alla. Det var typ en färdtjänst bil. Jag lyckades avbeställa Uber utan kostnad.

Vi anlände till Julian och gick till Julian lodge direkt. Dom övriga skulle gå runt till fler ställen för att hitta ett billigare pris. Jag checkade in och fick PCT rabatt. $96 for en natt inkl frukost. Övriga dök nu också upp på Julian Lodge. Jag skulle inte få mitt rum förrän kl 15 och det var ca 1,5 timmar dit.

Jag gick bort till Mom’s Pie och fick min gratis äppelpaj med glass och kaffe efter att visat upp mitt PCT permit.

Därefter gick jag till Julian Beer Company, där jag åt två stora pizza bitar och en Ceasar sallad. Till det Happy Trails IPA. Ljuvligt gott. Hotellet ringde och sa att rummet var klart.

På rummet så packade jag upp och slängde alla mycket skitiga kläder i badkaret. Därefter duschade jag och tvättade kläder samtidigt. Otroligt skönt med en varm dusch och bli ren.

Därefter gick jag upp till ungdomarnas rum. Dom bor 4 och 4 i två rum. Satt sedan i deras rum och drack en öl och snackade. Jag fick ett meddelande på instagram från en vandrare som undrade om jag var i Julian. Detta var någon jag inte träffat sen tidigare. Jag svarade Ja och han svarade att han rekommenderade Julian Lodge. Jag skrev att jag bor där. Han svarade då. Kom förbi rum 203. Ok det kan jag göra för jag sitter just nu och dricker öl i rum 202! Jag gick över till rummet bredvid sa hej, kom in till 202. Det var Dirty Harry (Matt), 42 från Australien.

Vid kl 20 började jag känna mig hungrig igen. Jag gick då till den italienska resturangen Romano, ett stenkast bort och åt en fantastisk god pasta. Därefter till mitt rum för att sova

Publicerad i

,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s