PCT Dag 10

Tentsite mile 155.7 – Tentsite mile 165.8 – Vandrat 10.1 miles/16 km

Vaknade vid 7 och kom iväg först vid 8:30, men tänkte att detta skulle bli en lugn dag då jag endast har 25 miles att vandra in till byn Idyllwild. Jag tänkte dela upp denna vandring på två dagar eftersom den mest består av kraftig stigning uppför

Jag förstod redan igår att vatten kan bli ett problem på denna sträcka då det nästan inte finns några vattenkällor vid leden. Ska man övernatta oxå så krävs vatten för matlagning dessutom.

Jag hade fyllt upp mina flaskor. Totalt 4.4 liter igår. Men gjort av med ca 1,7 liter under vandring samt middag/frukost, så jag förstod att jag måste fylla på mer för att klara mig hela vägen till Idyllwild.

Såg på appen Guthooks (används för navigering) att det fanns en vattenkälla, Tunnel springs, där det kunde finnas vatten, dock var en kommentar för två veckor sedan gjord på den som ”DRY”. Efter någon timmes vandring så kom jag fram till stigen som ledde ned till Tunnel springs. Jag var tvungen att klättra ned ca 1/4 mile. Jag lämnade min rygga och tog med två flaskor och min 2L vattenblåsa. Nere i dalen så såg bäcken mycket riktigt torr ut, men jag fortsatte fram. Jag kom fram till ett rör där det rann vatten ur ett rör ned i ett stort tråg med klart vatten. Jag fyllde upp. Nu hade jag totalt 5.4 liter vatten och min ryggsäck känns tung.

Tunnel springs

Med tung ryggsäck fortsatte jag stigningen uppåt. Träffade på en ung norrman som låg och vilade i skuggan, Mustachio (Kenny).

Jag åt min lunch högt upp på en bergskam med fantastisk utsikt åt båda hålen av bergsryggen.

Jag fortsatte min vandring uppåt, men började ha koll på appen Guthooks, för möjliga tältplatser. Jag kom fram till en som jag inte kunde motstå som ligger skyddad bakom en jätte sten, kvällssol och med fin utsikt. Kl var bara 16:30 men jag slog läger här redan efter bara 10.1 mile vandring.

Min tältplats

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s