PCT Dag 11

Tent site mile 165.8 – Saddle Junction mile 179.4 – Vandrat 13.6 miles (+2.5 miles ner till Trail head Idyllwild) Totalt vandrar 25.9 km

Började vandra kl 6:30. Kraftig stigning mest hela tiden. Lite lättare idag då jag bär på mindre vatten. Fantastisk utsikt då vandring sker på 2500 m höjd.

Palm springs från min tältplats
Soluppgång över Palm Springs

Jag vandrar växlevis med Ned från Minnesota och Mustachio (Kenny), 21-årig Amerikan från Norge som pratar flytande Norska. Fantastiska vyer med stora områden med brända träd. Denna del av PCT har varit avstängd under senaste åren pga bränderna och nedfallna träd etc.

Det börjar gå tungt då jag har slut på snacks-socker. Jag får några Oreos av Mustachio och hittar lite torkad mango i min matpåse.

Mustachio (Kenny)

När jag är nära toppen av dagens klättring så når jag fram till en bäck där jag lagar lunch på mitt kök. Måste få lite energi för sista biten av vandringen.

Jag träffar på snö på leden för första gången. Men kanske inte konstigt då jag är uppe på 2600 m höjd. Jag når Saddle Junction och säger hej då till Mustachio som ska vidare mot berget San Jacintos topp.

Snö

Jag tar mig ned via Devils Slide Trail till parkeringen vid ”trail head”. Jag sitter där och väntar för att få skjuts till Idyllwild. Ner kommer en tjej från Oregon som oxå behöver en lift. Tillslut får vi båda skjuts av ett par med hund. Hunden blir lite rädd när jag kliver in.

Jag hade redan tidigare kväll bokat in mig på Fireside Inn. Jag kände mig trött och ville ha boendet löst direkt när jag kom ner till Idyllwild

Jag blir avsläppt vid Fireside in. Rummet är inte klart så jag går ned till Idyllwild Brewpub. Där träffar jag Tochi från Brasilien, som jag träffat flera gånger under vandringen. Hon är klar med sin vandring nu. Hon skulle bara ”Section hajka” till Paradise Valley Cafe. Sedan dyker några bekanta ansikten upp. Det är Ron (Ron for now), Sean och Jan (Roge Yoke). Det blev ett glatt återseende till varsin öl som Ron bjöd på

Idyllwild Brewpub

Jag återvände till Fireside inn. Mitt rum var nu klart och jag tog en efterlängtad dusch.

Jag satte på mig mina sovkläder, mina regnbyxor och min hoody. Det är dessa kläder som stinker minst. Gick till en närbelägen mexikansk restaurang och åt 3 jätte tacos. Återvände till mitt boende och somnade skönt i sängen

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s