PCT Dag 17

Mission Camp mile 239.9 – Highway 18 (Access to Big Bear) mile 266.1 – Vandrat 26.2 miles/42.2 km

Vaknade och såg att det snöade. Lagade frukost i tältet från sovsäcken. Packade sedan ihop allt i min rygga inne i tältet. Klev sen ut i snön och rev tältet och gjorde mig klar för avfärd. Kom iväg kl 6:45

Det snöade och blåste och var kallt. Jag har bra kläder så det kändes ändå som ett bra vandringsväder. Jag kollade Guthooks appen och profilen. Det såg grovt ut som 13 miles uppför och sedan 13 miles nedför innan exit för att komma in i staden Big Bear Lake. 26 miles vandring kändes inte orealistiskt men mycket längre än vad jag hittills vandrat. Jag satte högsta fart. Jag hade fyllt på 3.7 liter vatten eftersom de första 16 miles är torra dvs utan vattenkälla.

Jag vandrade snabbt och det gick bra. Jag kände mig otroligt motiverad att nån Big Bear för en Zero. Väderprognosen för kommande dygn var minusgrader och snö, så att slå läger i detta väder bar inte lockande. Det gick snabbt i nedförsluten. Sista timmarna var sega och den kalla kraftiga blåsten knuffade av mig från leden nästan ett par gånger.

Water cache

Jag kom fram till Hwy 18. Där fanns trailmagic som nästan var slut. Det fanns två burkar Ginger Ale Lemonade kvar. Den smakade ljuvligt. Jag hade vandrat 26 miles på mindre än 10 timmar! Jag hade endast druckit 1,5 liter vatten. Kylan gjorde att man inte blev törstig.

Jag blev snabbt genomfrusen av att stå still i den mycket kraftiga och kalla blåsten. Jag ville komma till Big Bear Lake så fort som möjligt. Jag hade tidigare ringt Big Bear Hostel dit jag skickat min box. Men där var det fullt. Jag hade fått numret till Trail angel papa Smurf. Ringde honom som hänvisade till sin fru Mountain Mama. Hon kom och plockade upp mig efter 15 min.

Jag blev körd till deras hem. Stället är svårt att beskriva, men det var inga pedanter som bor där kan man lugnt säga. Satte mig i soffan och pratade med 3 andra hikers som blivit räddade från det snöiga berget. Dom hade ringt dessa trail angels mycket tidigare och blivit upplockade via en sidoväg. Dom hade inte vandrat ner hela de 26 miles som jag gjort. Jag hade träffat på dessa 3 under min vandring nedåt. Dom såg rätt frusna ut i snön. En var en ung kille som vandrar väldigt ultralätt och cowboy campade på samma tältplats som mig. Han såg rätt kall ut på morgonen i snön.

Jag blev erbjuden en bunk bed under den unga killen, men kände nu att detta var inte mitt sätt att göra en zero i Big Bear. Dessutom var detta i Big Bear City och inte Big Bear Lake. Jag letade upp ett hotell i Big Bear Lake och beställde en Uber.

Ubern kom snabbt och jag blev avsläppt vid hotellet. Hotellet såg inte lovande ut. Stort, men det verkade inte finnas några gäster? Det såg oxå väldigt slitet ut. Det var länge sedan det hade sina glansdagar. Big Bear är en skidort. Det finns många hotell. Flera ser mycket slitna ut. En sömnig receptionist checkade in mig.

Rummet såg också slitet ut. Det hade öppen spis med gas samt en värmare. Värmaren gick inte igång så vaktmästaren fick komma att fixa. Känns sådär med gas i detta risiga hotell. Knights Inn. Det blir nog till att byta imorgon. Borde läst på mer om staden och kollat upp bättre, men jag var för trött och kall för att göra det efter 26 miles vandring.

Gick till Big Bear Lake brewing company och åt middag och drack två Pale IPA. Därefter hem till mitt varma rum. Vilket kändes fantastiskt bra ändå

3 kommentarer

 1. Härligt med mål efter tuff dag. Hoppas det blir varmare snart. Bra kämpat 26 miles. Typ en marathon i sträcka. Kul att läsa. Kram fr syrran

  Gillad av 1 person

 2. Skönt att höra om alla förändringar i väder. Var uppe i Bear Mountain för några år sedan och jag fattar precis vad du menar med slitna hotell. Kämpa på.
  Har du bara ett par skor? Tänker på att när vädret pendlar skulle man vilja ha lite mer gedigna kängor, men det kanske bara är onödig vikt?

  Gillad av 1 person

  1. Ja, jag har bara ett par skor och det är lätta ”trail runners” som gäller. 80% har skor av märket Altra. Dom har Zero drop. Dvs ingen förhöjning av hälen. Men jag kör med Salomon X ultra 3. Har inga problem alls med mina fötter. Jag tänkte oxå att kängor vore att föredra med tanke på stabilitet och minskad risk för att stuka. Men med vandringsstavar så minskar risken att trampa fel tungt. Lätta skor torkar oxå snabbare. Man vadar och går genom snö så blir man blöt ett tag men det torkar ganska snabbt. Gortex dojjor ska man inte ha.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s