PCT Dag 19

Highway 18 (Access to Big Bear) mile 266.1 – Tent site mile 292.4 – Vandrat 26.3 miles/42.3 km

Vaknade 5:30. Gick i väg till Grizzly Manors Cafe och åt frukost strax efter kl 6.

Grizzly manors Cafe

SMSade med Ron som var på väg in till Big Bear Lake från PCT. Jag hade rekommenderat honom Vintage Inn. Plan är att Damond plockar upp honom när han lämnar mig.

Kl 8 packade vi in oss i bilen. Jag, Goose, Adam och en till för att bli skjutsade ut till PCT vid Highway 18.

Det var en sval, blåsig men ändå ganska skön morgon då solen tittade fram. Vädret blev dock snabbt sämre och det blev kallare när vandringen fortsatte upp in i dom gråa molnen. Jag gick fel en kort bit. Upptäckte det genom att det kom två st på mountain bikes och på PCT får man inte cykla! Men jag hade nog som tur bara hunnit 0.3 miles in på fel stig

Vädret blev sämre kallare och blåsigare. Det ramlade ner is från himlen. Leden fortsatte uppåt i början men skulle vända neråt sedan. Jag såg fram emot att komma ned på lägre höjd och komma ut ur molnen och då kanske mindre blåst och högre temperatur.

Siktade in mig på en tältplats vid en bäck. Vandrade dit. Där fanns ett tält med ett par jag inte kände. Gick vidare nedåt till nästa tältplats. Där var Goose och Adam. Jag tyckte den var för blåsig. Kl var 17:30 så jag fortsatte nedåt. Kom sedan fram till en fin skyddad tältplats vid en bäck där det inte blåste nått. Hade oxå kommit ner några 1000 feet till och jag kände att temperaturen var någon grad varmare men fortfarande kallt, men kl var nu 19:15 och jag var trött.

Min tältplats

Jag träffade Alex på tältplatsen. Honom hade jag träffat på väg upp för San Jacinto tidigare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s