PCT Dag 25 – Mount Baden-Powell

Trailhead parking mile 369.1 -Little Jimmy Campgrund mile 383.9 – Vandrat 14.8 miles/ 23.8 km

Vaknade kl 5:30. Packade iordning mat och ryggsäck. Laurie kom och hämtade mig kl 8 för att köra mig upp till Inspiration point trail head parking.

Jag började vandra upp mot berget Baden-Powell. En lång klättring där det på slutet blev mer och mer snö. Det hade igår varit dåligt väder och snöstorm. Träden var täckta med is. Idag var vädret mycket bättre med klarblå himmel och sol. 9 grader varmt.

PCT går nästan ända upp till toppen. Det är endast en kort vandring från själva PCT upp till toppen. Jag satte på mig mina micro spikes (kraftiga broddar) sista biten på PCT, då det var mycket snö som täckte leden och kraftig lutning.

Fantastisk utsikt uppe från toppen. Av Los Angeles kunde man inte se nått, då dalen var täckt av moln.

Jag fick min bild vid toppflaggan och började sedan min vandring nedåt. Att ta sig ner var mycket tuffare än att ta sig upp. PCT var mycket mer snötäckt på sträckan nedåt och man kom ofta fel då leden inte syntes. Fick sätta på mig mina micro spikes igen. Träffade en svensk på vägen ned. Fredrik från Kalmar.

Nådde tillslut Little Jimmys Campground med en massa andra vandrare. Satte upp mitt tält och lagade middag tillsammans med några andra Nico från Kanada (fransktalande), Mish-mish och en tjej från U.K.

Jag la in all min mat i Bear locker för natten. Säkrast så, då det finns björnar. Då ska man inte ha sin mat i tältet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s