PCT Dag 36

Tehachapi Willow Spring Road mile 558.5 – Tent Site Mile 578.5 – Vandrat 20 miles/ 27.4 km

Vaknade på mitt hotellrum vid 4. Packade ihop. Gick ned till frukosten kl 6. Träffade Ron där. Checkade ut från rummet. Åt en rejäl hotellfrukost med Kaffe, juice, äggröra, pannkaksvåffla, youghurt, bagel och frukt.

Strax innan kl 7 gick Jag, Ron och Hobbit (Kina) ut för att lifta. Det dröjde inte länge förrän vi blev upplockade av en vänlig man i en pickup truck. Han var på väg till sitt jobb. Hobbit skulle till Highway 58 men Ron och jag skulle gå på leden från Willow spring road. Han som körde var vänlig nog att köra till båda ställena. Han sa att det inte gjorde nått för ”I’m the boss”.

Ron och Jag blev avsläppta vid Willow Spring Road, där vi tidigare lämnat leden. Det är 8 miles att vandra över berget innan man kommer ner till Highway 58. Många vandrare ”slackpackar” denna sträcka. Dvs går den endast med en lätt rygga fylld med ett par vattenflaskor och återvänder till hotellet. Ron och jag gjorde inte det. Vi gick med fullpackning och fortsatte sedan vandringen uppåt efter Highway 58.

När vi precis gått över bron över Highway 58 och gick parallellt med motorvägen så hårde vi ett stort dån och kände en tryckvåg i ryggen. Jag duckade och Ron kastade sig till marken. Det kändes som om det var en kryssningsmissil som kom rakt emot oss. Men det var ett jaktplan som passerad i överljudsfart rakt över våra huvuden, nära marken. Jag klarade mig bra. Ron vrickade sin onda fot lite.

Vandringen fortsatte med stigning i mycket kraftig blåst uppför berget. Det kändes ibland som man kastades av leden och man fick hålla emot med vandringsstavarna. Vi var trötta när vi kom upp och beslöt att slå läger tidigt vid 17:30 när vi hittade två fina tältplatser i en vindskyddad skogsglänta

Ron

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s