PCT Dag 90

Cold spring & Tent site mile 1305.4 – Chester mile 1331.3 – Vandrat 25.9 miles

Vaknade av att ett granntälts larm lät kl 5:15. Packade ihop och lämnade snabbt utan frukost.

PCT midpoint

Vandring genom skog. Lång sträcka utan vatten. Tung klättring 5 miles sedan nedför till Hwy till Chester. Kände mig mycket trött och hungrig. Fick lift snabbt av en 79-årig man ner till Chester. Jag han precis till Frosty Pines innan dom stängde kl 19 för att få en av deras berömda jumboshakes och en veggie burgare.

Pizza sedan på Pizza Factory med ett gäng andra hikers.

Bor skönt på Antler Motel.

8 kommentarer

 1. Imponerande starkt. Hade du någon bestämd tidsintervall när du räknade med att vara vid halva sträckan? Om jag känner dig rätt har du garanterat planerat detta in i minsta detalj…;-)

  Jag drar hem från staterna nu. Ett gäng dagar i hettan i Palm Springs och sedan LA för hela slanten. Har köpt 2 par Trailrunners. Valde Altra…och de känns riktigt bra. Nu är det bara att börja vandra på hemmaplan. Misstänker att bilisterna kommer undra vad det är för kuf som går från Solna ut till Ekerö…varje dag med ryggsäck…;-)

  Ha det bäst nu och kämpa på
  Thomas

  Gillad av 1 person

  1. Inte så detaljerad planering för exakta milstolpar, men lite koll har jag. I öknen innan Sierra så brydde man sig inte så mycket eftersom man visste att mycket snö väntade. I sierras tänkte jag inte heller så mycket på tid och var jag var. Det var bara att kämpa sig igenom. Nu gäller det att gå så mycket som möjligt varje dag. Altra Lone Peak är den populäraste och vanligaste skon på PCT. Du har ju tid på dig att känns efter om Zero drop funkar för dig.

   Gilla

 2. kändes riktigt bra när jag gick i hettan… lätta och smidiga. ..
  förutom att jag köpte för små. Köpte Ta en Tough och liner… vilket gjorde att jag fick blåa får från helvetet. Nu har jag köpt 1.5 storlek större.

  var är du nu som kan svara så snabbt,?
  jag sitter på lax och väntar på flighten. har ingen längtan hem till grå vardag och tråkigt jobb.
  hörs och kämpa på
  Thomas

  Gillad av 1 person

  1. Jag är ute och vandrar och ibland har man mobiltäckning. Gå upp i skostorlek. Jag har storlek 46 nu och har normalt 44,5 hemma. Bra att du provgår skor ordentligt innan du startar så att du har dojjor som funkar. Nä jobba har man gjort nog av. Ska försöka gå ned till 4 dagar/vecka efter årsskiftet

   Gilla

 3. Jag har exakt som du 10 ½ -11. Köpte 11,5 och de kändes perfekta. När jag däremot hade Linersocka och DarnTough blev det för tjockt. Var helt ok under hela hiken, men efter såg det inte bra ut. Köpte ett par skor…nu storlek 13 som jag har testat och de känns klockrena.

  …och detta med mottagning. När jag vandrade och vattnet tog slut och jag kände mig lätt yr när jag stretade på. Försökte få tag på Gunilla att det kommer att ta längre tid. Fick inte tag i henne och hon trodde att jag var död. Sträckan blev till slut nästan 20 miles i 45 grader och utan vatten sista 8 miles. Jag förstår nu att naturen är tuff när man själv är korkad. Slängde mig i whitewater när jag kom ner till floden.

  Fascinreande dock att det är så dålig mottagning trots att jag var så nära civilistaionen. Kan förstå ute in the middle of nowhere..Vi är bortskämda i Sverige med perfekt mottagning i stort sett överallt.

  Kämpa på nu
  Thomas

  Gillad av 1 person

 4. En snabb fråga. Säg till om det är jobbigt med alla mina frågor. Vi kan ta det när du är i mål…för då bjuder jag dig på middag med massor av öl..;-)
  Har du med dig bok, musik, poddar eller liknande?
  Är själv tveksam till att gå och vandra och se den underbara naturen och lyssna på Black Sabbath eller Rammstein…känns fel. Vill nog helst bara gå utan en massa ljud….och är inte heller så sugen på att läsa någon bok. Bättre kanske att skriva en bok medans man vandrar.
  Vad har du med dig?

  Gillad av 1 person

  1. Jag tänkte likadant. Men nu har jag massor med Black Sabbath på min Spotify spellista. Poddar och ljudböcker är oxå bra. Ibland är det tungt och då är det skönt att få lite kraft från musik, exempelvis i tunga långa uppförslut funkar Sabbath bra. Det blir långa dagar med vandring så att lyssna på något är att rekommendera. Att skriva orkar man inte

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s