Hur länge ska man köra på?

Nu har man haft ett kontorsjobb i över 30 år. Blev klar med utbildningen 1987. Jag trivdes väldigt bra med att plugga. Kände från dag 1, på arbetet med inrutad tillvaro – Att hur länge kommer jag palla!?. Men det har jag ju gjort på nått sätt! Jag är lite impad av mig själv :). Till stor del är det min fru och mina döttrar och all kärlek där som gjort en stark.

Jag kan nog inte tänka mig ett bättre arbete än det jag har, då det både fritt och utvecklande. Men ändå kanske man inte skulle göra exakt detta om man inte fick betalt….

Fyller 58 år om ett halvår. Jag är nu inne i sista 10-års perioden av arbetslivet. Frågan är hur/när jag ska avsluta ”karriären” på ett optimalt sätt. Min familj är det viktigaste och jag måste se till att allt fungerar för oss om omställning av arbetsliv ska göras. Sedan är givetvis det viktigaste, hälsan därefter ekonomin. Att min hälsa och ekonomi är god är även viktig för familjen.

Fram till dryga 50 så var inte hälsan något man funderade mycket på. Man gick på regelbundna hälsokontroller via företagshälsovården och alla värden var på topp! Nu senaste årens kontroller så har några värden inte pekat åt rätt håll. Jag har inte gått över någon gräns ännu. Men blodtryck, kolesterol samt socker ligger högre än vad man kan önska. Det var lite omtumlande att få det beskedet och man får mycket att tänka på kring detta. Ändring av livstil har börjat. Äta bättre och träna mer!

Känslan och tankar har snurrat extra mycket även sedan pappa gick bort 2014, 78 år gammal. Vad jag kommer ihåg så började han trappa ner kring 59 års ålder och nu är man snart där.

Det är dags att ha en plan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s