PCT Dag 13 – Mount San Jacinto

(Idyllwild) Saddle Junction mile 179.4 – Tent site mile 187.5 – Vandrat 8.1 miles + 2.5 miles Devils Slide Trail. Totalt 10.6 miles/17 km (inkl San Jacinto Peak)

Duschade. Packade ihop och lämnade rummet vid 8. Gick ned till Idyllwild in och la några saker i hikerboxen (rulle med lukotejp + asspad). Ringde Grumpy (trail angel som skjutsar hikers) för att se om han var i närheten, men nej, han var nere vid Paradise Valley Cafe.

Gick till vägkorsningen mitt i byn och började lifta. Det kanske tog 15 min tills Jim stannade och plockade upp mig för att köra mig till trail head Humber Park. Jim och jag hade ett trevligt samtal i bilen. Han berättade att han på 70-talet hade haft en svensk vän som var utbytesstudent i skolan där han gick i Chicago. Olov Tryggvarsson. Jag berättade om mitt utbytesår på 70-talet. Blev släppt vid trail head till Devils Slide Trail.

På väg upp för Devils Slide Trail

Vandrade upp 2.5 miles till PCT. Gick en bit på den. Tog sedan av på San Jacinto Peak trail och började vandra mot toppen. Desto närmare toppen desto mer snö. Träffade på Alex från Washington på vägen upp. Väl uppe träffade jag flera vid stugan som finns vid toppen. Jag lämnade ryggan där och gick själv upp till toppen. Tog mig högst upp på stenen som är högsta punkt och sedan ner till skylten. Tog några selfies, eftersom jag var själv där uppe. San Jacinto Peak är 10834 fot/3302 m hög.

On the summit of San Jacinto Peak

Tog mig sedan ner till ryggan och började den mödosamma vandringen nedåt. Jag valde en annan led ner så att jag inte skulle behöva återvända till samma plats utan komma lite längre fram på PCT. På denna sträcka var det mycket snö och det var svårt att se var leden gick och fotspår i snön som gick åt olika håll.

Jag träffade på en day-hiker som irrat bort sig då han inte hade någon GPS. Han frågade om han fick ta rygg på mig.

Vandringen i snön nedför gick långsamt och jag fick ofta ta fram Guthooks för att se att vi var på rätt väg. Jag kom till slut ned till PCT och hade då några miles kvar att vandra till en tältplats. Stannade och fyllde på vatten. Vädret hade börjat slå om till mycket kallare och blåsigt. Jag kom fram till en hyfsad tältplats strax efter kl 19, fortfarande väldigt högt upp på berget. Det blåste och var kallt. Jag hade kalla blöta fötter efter allt gående i snö. Jag satte upp tältet snabbt och bytte om till mina sovkläder och kröp ned i min säck. Åt 3 ägg och Fritos till middag. Orkade inte laga nått, var för trött. Inte många miles idag men jobbigt. Jag somnade snabbt

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s