PCT Dag 29 – Nero at Hiker Heaven

North Fork Ranger Station 436.1 – Hiker Heaven, Agua Dulce mile 454.5 – Vandrat 18.4 miles/ 29.6 km

PCT Dag 29 – Video update

Vaknade och gjorde frukost vid picnic-borden. Kom iväg vid kl 8. Vandringen började nedför. Det var en skön solig morgon och det blev varmt

Kom ned till dalen och gjorde lunch vid Santa Clara River. Vattnet där kändes inte helt fräscht, men kokade lunch på det och fyllde på en flaska vatten. Gick sedan över järnvägen och började den långa vandringen uppåt.

Nu började det bli riktigt varmt och det blåste inget. Vandringen gick uppför brunbränt berg med torrt brunt gräs. Fredrik från Sverige kom ikapp mig och vi gjorde vandringen uppför tillsammans.

Tillslut nådde vi toppen och vi såg ned på motorvägen. Vi träffade på och vandrade tillsammans med ett holländskt par ner till tunneln under motorvägen. Mitt vatten hade tagit slut. Så det blev en varm och plågsam vandring genom Vasquez Rocks, en stenformation känd från filminspelningar så som ex Star Wars. Jag kom tillslut fram till vägen som leder in till byn Auga Dulce och kom fram till den stora affären med litet innehåll. Köpte vatten, två Pepsi, en sexpack öl och en påse chips. Träffade Fredrik i affären.

En man med en pickup truck frågade oss om vi behövde skjuts till Hiker Heaven. Vi lastade upp tuggorna på flaket och hoppade in i bilen. Vi kom fram till Hiker Heaven. Ett mycket välskött ställe. Vi blev mottagna och fick info om hur allt funkar.

Jag satte mig ner i en stol på garageuppfarten. Man uppskattar verkligen att sitta i en skön stol när man är ute och vandrar. Mina köpta kalla öl smakade underbart.

Det blev så att jag satt kvar där hela kvällen. Träffade min kompis Ron som jag senaste dagarna försökt komma ikapp. Det var mycket kul att återses.

Såg ett pizzabud komma, så jag ringde och beställde en stor pizza. Hämtade min resupply box i garaget. Den stora pizzan kom och jag åt den samt drack mina öl till den. Jag orkade alla bitar utom två. Vi satt nu många hikers runt gasolelden på garageuppfarten. De två bitarna som var över slukades snabbt av en yngre hungrig hiker.

Jag hade i mina tankar tänkt mig att ta en Zero på Hiker Heaven. Min vän Ron hade redan haft sin Zero där och skulle ut tidigt nästa morgon. Jag bestämde mig för att hänga på honom. Jag satt runt lägerelden fram till kl 22. Gick sedan och slog upp mitt tält i mörkret. Jag hade inte duschat eller nyttjat Hiker Heavens faciliteter och jag skulle upp tidigt och vandra med Ron.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s