PCT Dag 41

Walker Pass Campground mile 651.3 – Tent Site 672.8 – Vandrat 21.5 miles/ 34.6 km

Dion skulle iväg och jobba i L.A. Han ville komma iväg tidigt kl 5 på morgonen vilket passade oss bra att komma ut tidigt och vandra medans det är svalt. Jag vaknade tidigt och låg och drog mig och skrev blog. Visste att Ron ställt larm. Kollade klockan och då var den 4:30. Vi hade sagt till Dion att vi skulle komma och äta frukost då. Jag klev ned från våningssängen och väckte Ron. Något måste varit fel med alarmet. Det mesta av mina saker var packade så det gick fort.

Fick scrambled eggs med tomat och avocado av Dion. Därefter sa vi hej då till mom.

Vid kl 5 packade vi bilen och vi åkte upp till Walker pass Campground. Det medta av gårdagens Trail magic fest var bortstädat där, men det var många hikers kvar.

Vi var många som började vandra uppåt. Mycket stigning under dagen. När hettan slog till gick det tungt för mig och jag tog ett par timmars siesta i skuggan vid en bäck.

Stigning fortsatte. Det var tungt i värmen. Kul var dock att återse flera bergstoppar som jag klättrade 1978. Pilot Knob, Lamont Peak, Sawtooth peak och Spanish Needle. PCT leden gick uppför Spanish Needle.

Pilot Knob

Jag kom fram till en bäck. Var mycket trött i värmen. Det var 4 miles klättring kvar till toppen där det fanns en tältplats. Efter att ha vilat en stund och kylt ned mig så gick det lättare att fortsätta. Jag tog mig upp till den mycket fina campingplatsen med utsikt mot Sawtooth peak. Ron hade paxat en plats åt mig. Detta var en av dom tyngsta dagarna hittills på PCT

Sawtooth peak

Space Cowboy, Acuaduct man, Louise, Polar Bear var där. Jag Cowboy campade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s