PCT Dag 50

Tent site mile 769.3 – Tent site mile 774.7 – vandrat 5.4 miles/8.7 km (var något längre för vi fick gå uppströms vid flodpassager)

Kall natt. Vaknade kl 5:41 av att jag stack ut huvudet ur sovsäcken och det var ljust Vi hade sagt att vi skulle starta kl 6 och vandra, så jag fick brått. Jag kom iväg kl 6:30 något efter Tinkerbell och Spartan. Machine tog lite längre tid på sig.

Vid Wallace creek, dagens första vattenpassage, så kom jag dit med ett par. Dom korsade snabbt på en högt liggande stock. Det såg läskigt ut. Jag inväntade Machine. Vi valde två smalare stockar som låg i vattenytan för att korsa. Det gick fint.

Vid Wrigvt creek så fick jag även mitt Trail name av Anita och R2. Jag var aldrig riktig nöjd med Poles. Mitt nya är Whitney. Dom gav mig det för att dom tyckte det var coolt att höra min historia att jag klättrat Whitney 2 ggr med 40 års mellanrum

En hel del vandring genom snö fram till Wright creek där jag korsade genom vattnet tillsammans med Tinkerbell. Spartan valde en plats uppströms som var ännu bättre. Machine föll och hans saker blev blöta. Tinkerbell valde att vända tillbaka och kolla läget med Machine.

Spartan och jag kom fram till Tyndall Creek innan kl 10 och tog oss över ca 0.5 miles uppströms. Vi väntade där på Tinkerbell och Machine. Dom dröjde.

Tyndall creek

Spartan och jag tog tur att gå ner till tältplatsen och slå upp våra tält. Jag gick först och paxade 3 bra platser. Vi väntade länge. Tillslut kom Tinkerbell. Han sa att han lunchat med Machine men att han ville stanna och torka sina saker.

Vi gick till vår tältplats. Vid 17 tiden gick jag efter floden för att kolla efter Machine. Såg honom på andra sidan kommandes med 3 andra personer.

Jag vinkade upp dom till det bättre stället att vada över. Men nu på kvällen var floden mycket starkare. Dom fick problem. Machine vände tillbaka och kom inte över. En stark kort kille tog sig över snabbt. Han fick gå tillbaka i för att hjälpa Merchant att komma över. Han tog hennes hand och drog. Jag tog hans hand och vi drog upp henne tillsammans. Hon var blöt.

Gick tillbaka till lägret och lagade middag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s