PCT Dag 51 – Forester Pass

Tent site mile 774.7 – 788.5 Bullfrog Lake vandrat 13.8 miles

Vaknade 2:10. Jag, Spartan och Tinkerbell kom iväg kl 3:15 i mörkret med vår pannlampor på. Vandring i snö och det var svårt att se någon led.

Vi kunde se ljuset av pannlampor framför oss. Vandring fram till passet där det var snö mesta biten upp förutom en bit på slutet innan ”ice chute”. Det kändes bra hela vägen upp och att passera ”ice chute” gick fint för alla. Det blev lite kö precis under. Forester Ice chute är en fruktad snöbrant som lutar brant nedåt från berget. Där vill man inte ramla.

Det var skönt att komma upp på toppen där solen lyste och värmde. Forester Pass är högsta punkten på PCT. 4000 m öh

Vi tog oss sedan ned på andra sidan och vandrade länge i snön samt åkte kana.

Tillslut kom vi ner mer i dalen och det blev mer snöfria bitar. Jag nådde fram till en flod. Det fanns en stock som man kunde ta sig över. Den låg högt över den rusande forsen. Dom flesta ungdomarna balanserade över, men det ville inte jag. Jag gick med några andra uppströms men vi hittade inget alternativ.

Nere vid stocken var nu Fireballs och Bibs dom satt ner och ”scootade” över. När dom var över så gjorde jag lika dant.

Jag träffade på Tinkerbell och Spartan. Vandrade med dom resten av dagen. Vi kom fram till en Trail magic av Sherpa mitt i skogen. Där bjöds på grillade ost tortillas, kaffe med Whiskey mm. Dom tog även vårt skräp. Helt otroligt eftersom dom måste bära ut det.

Vi lämnade PCT och tog av på Bullfrog Lake Trail. Där träffade vi en Ranger som kollade våra PCT permits och gav oss info.

När jag kom Bullfrog lake så hittade jag inte Tinkerbell och Spartan. Jag tältade nere vid sjön med Fireballs och Bibs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s